AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ontluisterend Ajax maakt haar eigen identiteit kapot’

Ajax verloor gisteren in de Europa League kansloos van het Engelse Brighton. De analisten vonden het spel van de Amsterdammers ontluisterend en zien het in de nabije toekomst dan ook niet goedkomen.

Kenneth Perez velde in de studio van ESPN een keihard oordeel over de huidige nummer zeventien van de Eredivisie. “Het is totale chaos bij Ajax. Ik vind dit een totale kansloze nederlaag. Mensen zullen zeggen: 2-0, weinig weggegeven, maar het is zo’n kansloze avond geweest. De eigen identiteit is totaal verloochend.”

Volgens de voetbalanalist lijkt Ajax totaal niet meer op Ajax. “Misschien moet je ze ook wel helemaal niet beoordelen als Ajax zijnde. Wat zijn ze nu opgeschoten? Ajax is op dit moment niveau-onderkant Eredivisie die naar een Premier League-club gaat. Ze zíjn ook slecht en er is geen perspectief.”

Ook Kees Kwakman ziet geen enkele aanknopingspunt. “Het positiespel van Ajax is nul, het is er gewoon niet. Ook niet een klein beetje. Dat moet allemaal gebeuren nadat de organisatie op orde is. Maduro heeft er maar twee dagen voor gehad. Ik weet niet of iemand de illusie had dat Ajax Brighton van de mat zou spelen?” Ook Marciano Vink kon er weinig van maken. “Het enige is dat ze het Brighton zo lastig mogelijk hebben willen maken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.