AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Huntelaar werd geadviseerd nog niet Ajax te gaan’

Gertjan Verbeek was onder meer trainer van FC Twente, Heerenveen en Feyenoord. Momenteel is de oefenmeester clubloos maar volgt hij de Nederlandse Eredivisie nog met grote interesse. In een gesprek met het medium FCUpdate laat hij zich uit over deze tijd.

Hij begint over zijn tijd bij FC Twente. “In de tijd dat ik bij FC Twente zat, dat was helaas kort, stond ik regelmatig bij de jeugd te kijken. Wieffer speelde toen in onder 15. Dat was nog een jonge jongen en het is mooi om te zien dat hij nu bij Feyenoord is doorgebroken na een succesvol jaar bij Excelsior. Het is mooi om te zien dat die jongen vanuit Borne tussen die grote jongens heeft genesteld en snel international is geworden.”

Toch ziet Verbeek dat Wieffer zich nog moet doorontwikkelen. “Je wordt pas uitgedaagd als je in de situatie terechtkomt. Hij heeft de stap van de KKD naar de Eredivisie en nu moet hij de stap maken naar de Champions League en het Nederlands elftal. Hij is nog niet onomstreden in het Nederlands elftal, maar hij zit er al wel bij”, besluit hij.

Ook blikt Verbeek terug op zijn tijd bij SC Heerenveen. “Met Klaas-Jan Huntelaar heb ik ooit in het begin van zijn carrière gesproken. Die kwam naar me toen en hij kon naar Ajax. Ik vroeg aan hem: ‘Ben jij de beste van Heerenveen?’. Toen zei hij ‘nee’. Dus ik zei dan kun je hier nog wel wat leren. Een half jaar later kwam hij weer naar me toe en hij zei: ‘Wat moet ik doen?’. Ik zei tegen hem ik vind niet dat moet zeggen wat jij moet doen. Maar ik stel je weer dezelfde vraag: ‘Ben jij de beste van Heerenveen?’. Hij zei ‘ja’, dus dan moet je naar een niveau waar je je aan anderen kan optrekken. Dan is het maar de vraag of ie dat doet. Bij Ajax heeft ie dat gedaan, bij Real Madrid niet. Dat was net te hoog voor hem”, besluit Verbeek.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.