AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Monsteraankoop van Ajax kan totaal niet verdedigen’

Ajax verloor gisteren op bezoek bij Brighton kansloos met 2-0. De analisten Wim Kieft en Dick Advocaat zijn zeer kritisch over de prestatie van mandekker Josip Sutalo. Hij kwam deze zomer voor meer dan twintig miljoen euro over van Dinamo Zagreb maar bakt er in in Amsterdam maar weinig van.

“Ik heb weer op Sutalo zitten te letten, en ik vraag me af of dat echt een voorstopper is. Want hij kan helemaal niet verdedigen, totaal niet”, aldus Advocaat. “Hoe kunnen ze dan zeggen dat dat een top-voorstopper is?” Ook Kieft heeft zijn vraagtekens bij de centrale verdediger. “Je kan slecht in vorm zijn, maar dan nog zie je meteen of een speler kwaliteiten heeft of niet. Of een trap, of een aanname, of weet ik veel wat. Maar ik heb het nog echt geen één keer gezien bij hem.”

Advocaat meent dat Sutalo de hoofdschuldige is aan de 2-0 van Ansu Fati, waar de verdediger niet overtuigend ingrijpt. “Hij staat veel te ruim”, aldus de voormalig bondscoach. “Hij blijft op een meter staan en geeft hem de ruimte om dat schot te geven. Hij moet er korter op, een goede voorstopper geeft die ruimte niet weg.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.