AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Beschamend optreden van Ajacied, werkelijk schandalig’

Analist Marciano Vink heeft geen goed woord over voor Steven Berghuis. Hij kwam afgelopen zondag tegen FC Utrecht als invaller het veld in en pakte uit met een ‘beschamend’ optreden. Uiteindelijk verloren de Amsterdammers met 4-3 wat uiteindelijk trainer Maurice Steijn zijn kop kostte.

Het matige optreden in Utrecht was niet het eerste dat Berghuis dit seizoen afleverde, stelt Vink op ESPN, waar hij is aangeschoven om de Europese duels van donderdagavond te analyseren. “Na het interview waarin hij niet volmondig zei: we staan vol achter de trainer en we gaan er wat van proberen te maken, vanaf dat moment vond ik dat áls hij al speelde, dat hij niet heel veel toevoegde. Met als druppel Utrecht, dat vond ik écht schandalig. Dan kom je erin en laat je dát zien, dat vond ik beschamend voor een Ajax-speler, maar sowieso voor een profvoetballer.”

Het interview waar Vink op doelt werd opgenomen na Ajax – Feyenoord. Op zondag 24 september werd De Klassieker stilgelegd bij een 0-3 voorsprong voor de Rotterdammers; drie dagen later werd het restant in een lege Johan Cruijff ArenA uitgespeeld en bepaalde Feyenoord de eindstand op 0-4. Berghuis weigerde in gesprek met Hans Kraaij Junior achter Steijn te gaan staan. De interviewer vroeg hem wat hij van zijn trainer vond, maar de Ajacied ontweek die vraag: “Dat is niet aan mij. Wat moet ik daarop zeggen? Dat is voor andere mensen om dat te beoordelen”, sprak Berghuis. Zijn antwoord werd een dag later door het Algemeen Dagblad als ‘een bom onder de toekomst van Steijn’ betiteld.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.