AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Vervelend ‘Ajax-jongetje’ loopt opnieuw te stoken

Analist Johan Derksen vindt het niet opvallend dat de naam van Steven Berghuis wordt genoemd in een achtergrondverhaal dat De Telegraaf onlangs publiceerde over Ajax. De krant meldde dat de inmiddels ontslagen trainer Maurice Steijn van hem af wilde omdat hij een ‘mes’ in zijn rug zou hebben gestoken. ‘De Snor’ heeft wantrouwen jegens Berghuis en noemt hem een ‘vervelend jongetje’.

Volgens De Telegraaf wilde Steijn naast Berghuis ook assistent-trainer Hedwiges Maduro lozen. Mede vanwege zijn betrokkenheid bij de uitspraken van Almere City-psycholoog Annemieke Zijerveld. Ajax veegde die eis echter direct van tafel, waarna Steijn en de Amsterdamse club uit elkaar gingen. “Weet je wat ik wel heel opvallend vind?”, vraagt Derksen zich hardop af bij Vandaag Inside. “Als er stront aan de knikker is, dan is Berghuis er altijd bij betrokken.”

“Dat is in een groep echt een vervelend jongetje”, vervolgt hij. “Dat was bij Feyenoord ook al zo. Dick Advocaat had er al moeite mee. Nu loopt hij achter de schermen weer te stoken weigert hij zich volledig in te zetten.” Steijn nam Berghuis ondanks de opgelopen vertrouwensbreuk nog wel mee voor het uitduel met FC Utrecht. In De Galgenwaard liet hij de Oranje-international in de tweede helft invallen. Berghuis maakte allesbehalve indruk. ESPN-analist Kenneth Perez bestempelde zijn invalbeurt zelfs als ‘krankzinnig’.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.