AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Maduro voert drie wijzigingen door bij Ajax’

Vanavond gaat Ajax in de Europa League op bezoek bij het Engelse Brighton. Het is de eerste wedstrijd dat Hedwiges Maduro aan het roer staat bij de Amsterdammers nu Maurice Steijn is vertrokken. Ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Utrecht lijkt hij drie wijzigingen te gaan doorvoeren. Hier maakt het Algemeen Dagblad melding van.

Hij kan geen beroep doen op Jay Gorter, Devyne Rensch en Georges Mikautadze. Gorter was na het uitvallen van Gerónimo Rulli de eerste doelman van Steijn, maar moest zich een paar dagen geleden op bezoek bij FC Utrecht in de tweede helft laten vervangen. Diant Ramaj kwam voor hem in de plaats en de verwachting is dat de Duitse zomeraankoop tegen Brighton & Hove Albion zijn basisdebuut gaat maken.

Hoewel de defensie van Ajax in de ‘degradatiekraker’ tegen FC Utrecht niet voor het eerst dit seizoen zo lek als een mandje was, lijkt Maduro niet meteen drastische maatregelen te gaan nemen. Volgens het AD kiest de interim-trainer – die woensdagavond op de persconferentie reageerde op de verhalen dat Steijn en hij niet samen door één deur konden – achterin ‘gewoon’ voor Anton Gaaei, Josip Sutalo, Jorrel Hato en Borna Sosa. Laatstgenoemde was in Utrecht – in aanvallend opzicht althans – een van de lichtpuntjes aan Amsterdamse zijde. Hij verzorgde de assists op beide doelpunten van Kristian Hlynsson.

Hlynsson verscheen in De Galgenwaard verrassend voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap. Het AD verwacht dat de IJslander donderdagavond ‘gewoon’ weer genoegen moet nemen met een plek op de bank. De krant gaat voor een middenveld bestaande uit Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor en Silvano Vos. Dat betekent dat Maduro vermoedelijk kiest voor een controlerend blok. Vos ontbrak in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht wegens een schorsing. Voorin voert Maduro naar verluidt één wijziging door ten opzichte van afgelopen zondag. Steven Berghuis vervangt Carlos Forbs. Brian Brobbey en Steven Bergwijn completeren de aanval.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.