AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-coach lijkt woordenschat van een 14-jarige te hebben’

Columnist Nico Dijkshoorn is nou niet bepaald een grote fan te noemen van Ajax-trainer Hedwiges Maduro. Hij staat de komende twee wedstrijden aan het roer bij de Amsterdammers, maar hij heeft hier zo zijn twijfels over.

“Nu, na het vertrek van Steijn, had Ajax door kunnen pakken. Er had deze week nog een lekker ruige Duitse coach moeten worden aangesteld of de door mij zo gewenste Argentijn, maar Ajax kiest voor Hedwiges Maduro. Een ex-analist, die op de televisie de woordenschat van een veertienjarige leek te hebben. Ik heb Maduro tijdens welke analyse dan nooit iets horen zeggen waarvan ik dacht: dit is een trainer waar Ajax-spelers tegen op gaan kijken”, zegt Dijkshoorn bij Voetbal International.

Ook zijn succes bij Almere City is niet geheel het zijne. “Dat Maduro goed functioneerde bij Almere City FC komt door wonderkind Alex Pastoor, een zwaar ondergewaardeerde trainer die trouwens ook prima Ajax zou kunnen trainen. Hij is iemand die niet gelooft in sportwagens van negen ton, iedere week een ander kapsel en rare dansjes langs de zijlijn. Pastoor kijkt verfrissend nuchter naar voetbal en durft tactisch genadeloze keuzes te maken. Precies wat Ajax nu nodig heeft.”

Ajax kiest met Maduro voor een veilige trainer. “Maar het is toch weer een ‘kind van de club’ geworden die voorlopig net gaat doen alsof hij een harde kerel is. Voor mij voelt het trainerschap van Maduro nu al alsof je aan een vriendelijke tuinman vraagt of hij Ajax naar Europees voetbal loodst.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.