AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax is op dat gebied het productiefste van de wereld

Internationaal gezien is Ajax de club waar de meeste spelers uit de grootste competities ter wereld zijn opgeleid. In de 48 beste competities wereldwijd spelen namelijk 86 spelers die ooit bij de Amsterdammers hebben getraind. Benfica en Sporting Lissabon volgen met 85 en 83.

Uit onderzoek van CIES (Centre for Sports Studies) blijkt dat er bij Ajax de meeste spelers worden opgeleid die later in de beste competities van de wereld komen te spelen. Er tijdens dit onderzoek uitgegaan van het principe dat een speler als eigen jeugd wordt gezien als hij tussen zijn 15e en 21e minimaal drie jaar bij de club heeft gespeeld. Kijk je naar die cijfers dan heeft Ajax momenteel dus 86 spelers in de jeugd gehad die nu in de grootste voetbalcompetities van de wereld spelen. Deze 86 spelers hebben gemiddeld gezien negen jaar in de opleiding van Ajax gezeten. Ter vergelijking: Paris Saint-Germain heeft 58 spelers opgeleid, maar de gemiddelde duur bij de club van deze spelers was slechts drie jaar.

Naast Ajax komen Feyenoord, AZ, PSV en FC Twente ook terug in deze lijst. Zo hebben de Rotterdammers 46 spelers opgeleid en uit Alkmaar komen 44 spelers. PSV heeft ondertussen 39 spelers in de opleiding gehad, terwijl FC Twente net als Chelsea en Liverpool 33 spelers hebben opgeleid. Nederland doet het dus zo slecht nog niet qua het opleiden van talent in de laatste jaren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.