AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Hij is te klein voor een club als Ajax’

Sportjournalist Valentijn Driessen ziet dat Ajax momenteel compleet op zijn gat ligt. Hij stelt ook dat het bestuur van de Amsterdammers gefaald hebben met het aantrekken van Maurice Steijn. Dit laat hij weten in zijn column voor De Telegraaf.

Daarin wijst hij meerdere schuldigen aan. “Steijn heeft niet geleverd bij een kans die hij als doorsnee profspeler en doorsnee trainer van kleine clubs nooit gedacht had te krijgen. Het harde oordeel is dat Steijn als trainer te klein is voor een grote club als Ajax.”

De columnist neemt daarbij geen blad voor de mond. “Onder zijn leiding is Ajax altijd als los zand geweest, viel er geen lijn of vooruitgang in het spel te ontdekken en werd het vertrouwen en de vorm van alle spelers met de week minder. Dusdanig dat het bij tijd en wijle zelfs leek op sabotage wat bijvoorbeeld Berghuis, Taylor, Sutalo, Sosa en Tahirovic lieten zien in Utrecht.”

Driessen zag dat de wedstrijd tegen FC Utrecht een volgend dieptepunt werd. “Het was een ongeorganiseerde puinhoop op het veld van trainers en spelers, die in groepjes stonden te discussiëren terwijl Steijn in teamverband aanwijzingen wilde geven. Er ontstond zelfs ruzie tussen Steijn en zijn assistenten en invaller-keeper Ramaj, terwijl Berghuis doodgemoedereerd met hand voor zijn mond het laatste wereldnieuws doornam met de gewisselde FC Utrecht-aanvaller en zijn voormalig Ajax-maatje Labyad.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.