AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ik vind dat Ajax hem kapot heeft gemaakt’

In de ogen van analist Johan Derksen is de chaos bij Ajax na het ontslag van trainer Maurice Steijn compleet. In zijn ogen ging het een jaar geleden al helemaal mis bij de Amsterdammers.

Hij doelt daarmee op het wegsturen van Daley Blind en laat weinig heel van het bestuur. “Dat er niemand zit met verstand van voetbal of beleid, blijkt uit het feit dat ze Daley Blind buiten de deur hebben gezet, net voordat die Duitser (Sven Mislintat) aangesteld werd. Met dit elftal hebben ze Daley Blind met zijn ervaring en leiderschapskwaliteiten echt hard nodig. Die hebben ze voor jan lul weggestuurd. Er is totaal geen sprake van beleid.”

Derksen vindt het dan ook niet terecht dat Steijn nu wordt ontslagen. “Ik vind dat Ajax hem kapot heeft gemaakt. Die man is daar begonnen en was helemaal verrukt om naar Ajax te gaan. Hij heeft een topprestatie bij Sparta geleverd, werkelijk, dus er was alle aanleiding om die man een promotie te gunnen. Dan komt er een Duitse non-valeur langs.”

“Die mag 115 miljoen euro uitgeven en de directie en Raad van Commissarissen zitten erbij en kijken ernaar. Steijn is opgezadeld met een elftal vol tweededivisiespelers uit omringende landen, die absoluut niets toevoegen aan Ajax. Iedere trainer is zo goed als zijn spelersmateriaal. Het is gewoon een heel zwak elftal”, aldus Derksen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.