AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Buitenlandse media over Ajax: ‘Voormalige reus van Europa is gevallen’

In het buitenland snapt men helemaal niets van de huidige situatie bij Ajax. Met verbazing kijken ze dan ook de huidige gang van zaken aan. De Amsterdammers zijn inmiddels afgezakt naar de zeventiende plaats in de Nederlandse Eredivisie. Verschillende media berichten dan ook over ‘een gevallen reus’.

‘Ajax heeft coach Steijn ontslagen: een slechte seizoenstart werd hem fataal’, kopt La Gazzetta dello Sport nog redelijk bescheiden. ‘De Nederlandse club, op de één na laatste plaats in de ranglijst, heeft ervoor gekozen om de coach weg te sturen die deze zomer overkwam van Sparta Rotterdam.’

Ook in het Engeland is het nieuws onder de loep genomen. ‘Ajax ontslaat manager in een poging een schokdegradatie te voorkomen, waarbij voormalig WK-ster de leiding over het team overneemt’, doelt The Sun op Hedwiges Maduro, die in 2006 in Duitsland op het WK actief was. ‘De Nederlandse giganten hebben een turbulente seizoenstart achter de drug waarin ze naar de degradatiezone zijn gezakt en vijf van de elf wedstrijden in alle competities hebben verloren.’

‘Ajax Amsterdam heeft het einde aangekondigd van de samenwerking met coach Maurice Steijn. De nummer voorlaatst in de Eredivisie heeft al twee maanden niet meer gewonnen’, aldus het Franse L’Équipe. ‘De voormalige gigant van het Europese voetbal beleeft zijn slechtste seizoen in decennia. Steijns plaatsvervanger wordt Hedwiges Maduro. Hij moet zich donderdag voorbereiden op een levensgevaarlijk tripje naar Brighton voor de derde speelronde van de groepsfase van de Europa League.’

The Athletic, de sporttak van de Amerikaanse kwaliteitskrant The New York Times, stelt dat de onrust al begon bij de gestaakte Klassieker van september. ‘Nadat supporters vuurwerk op het veld gooiden, kookte de maandenlange woede eindelijk over. Aan doelwitten voor de frustratie van Ajax-fans geen gebrek, maar de voornaamste onder hen was sportief directeur Sven Mislintat. Hij werd pas in mei aangesteld, maar de club nam in september afscheid van hem.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.