AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax zal voor moderne toptrainer moeten gaan’

Ajax zou er goed aan doen om komende zomer een moderne buitenlandse trainer aan te stellen. Dit is de mening van sportjournalist Sjoerd Mossou. Maurice Steijn kreeg gisteren na maanden van erbarmelijke resultaten zijn ontslag bij de Amsterdammers. De 4-3 nederlaag van afgelopen zondag tegen FC Utrecht was de druppel die de emmer deed overlopen.

Steijn werd na 114 dagen ontslagen en daarmee de op één na kortst zittende Ajax-coach ooit. Assistent Hedwiges Maduro neemt voorlopig de honneurs waar, maar duidelijk werd ook dat men John van ‘t Schip heeft gepolst om de rest van het seizoen voor de groep te staan. De man die eerst technisch adviseur van de club had moeten worden, zou volgens Voetbal International op 1 november al kunnen beginnen.

Mede door het feit dat de club momenteel geen technisch directeur heeft en algemeen directeur Jan van Halst slechts interim is, ziet het ernaar uit dat Ajax pas na de komst van Alex Kroes in maart óf wellicht januari, een besluit kan nemen over de trainerspositie. Het naar voren schuiven van Van ‘t Schip is dus geen vreemd idee, onderstreept ook het AD. ‘Van ‘t Schip heeft ervaring als hoofdcoach en draagvlak bovendien, zowel intern als bij de achterban’, schrijft Mossou.

Volgens hem zijn de eerste signalen, ondanks dat Van ’t Schip uit een moeilijke privéperiode komt, positief. ‘In een seizoen waarin Ajax de landstitel al heeft opgegeven, krijgt Van ‘t Schip de taak straks de schade te beperken, normaal gesproken na het uitduel met PSV van komende zondag.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.