AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax moet 25 miljoen aftikken voor toptarget’

Volgens voormalig voetballer en huidig spelersmakelaar Henk Timmer had Ajax deze zomer moeten toeslaan voor de Argentijns international Thiago Almada. Sven Mislintat vond hem te duur en koos uiteindelijk voor Georges Mikautadze. Een fout in de ogen van Timmer.

“Thiago is een fantastische speler”, zegt de oud-doelman, die tegenwoordig als spelersmakelaar de blik op Zuid-Amerika heeft gericht, bij Goedemorgen Eredivisie. “Ik ken hem al heel lang. Hij is al veel vaker bij Ajax genoemd en in beeld geweest. Een aantal jaar geleden heb ik met Ajax al over hem gesproken. Toen hadden ze hem eigenlijk al moeten nemen. Nu kost hij 25 miljoen euro.”

Het is de vraag of dat op dit moment betaalbaar is voor Ajax, dat het zonder de Champions League-inkomsten moet stellen. “Het is een geweldige speler”, weet Timmer wel. Almada speelt momenteel voor Atlanta United FC. In 32 duels scoorde hij twaalf keer en gaf hij vijftien assists. De Amerikaanse club zette onlangs al de deur open voor een transfer van de aanvallende middenvelder deze winter.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.