AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Einde oefening bij Ajax voor Maurice Steijn’

Ajax verloor vanmiddag voor de zoveelste keer dit seizoen. Op bezoek bij FC Utrecht werd het 4-3 voor de thuisploeg. De positie van trainer Maurice Steijn lijkt door de erbarmelijke resultaten niet langer houdbaar te zijn.

Hij houdt een dubbel gevoel over aan de nederlaag. “Je krijgt op ongelukkige momenten de doelpunten tegen, een minuut voor rust en een minuut na rust. Ik denk dat we in de eerste helft twee best grote kansen hebben gehad. Dan toont de ploeg veerkracht en kom je 2-3 voor”, blikt hij terug bij ESPN. “Wordt er gestaakt, wordt het 3-3… Ik heb de ploeg gezegd: ‘zorg in ieder geval dat je dat punt koestert, en dan gaan we voor de overwinning.” Dat ging gelijk na de herstart al mis.

Nu de dramatische reeks van Ajax wordt voortgezet, krijgt Steijn vanzelfsprekend de vraag over een mogelijk ontslag. “Het is een ongelooflijke mokerslag, maar ik ben 24/7 met Ajax bezig en als Ajax vindt dat dat de oplossing is om weer resultaten te boeken, wie ben ik dan om dat tegen te houden?”, reageert hij. “Op basis van de resultaten zou je kunnen zeggen: ‘Ja, daar heb ik begrip voor’. Maar op basis van wat we hopelijk allemaal nog kunnen bewerkstelligen, nee.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.