AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax in recordtijd verworden tot een labiel zooitje’

Sportpsycholoog Annemieke Zijerveld pakte onlangs uit met een aantal uitspraken over Ajax. Ze zag ‘gebroken jongens’ bij de Amsterdammers die rondlopen zonder enig zelfvertrouwen. Sportjournalist Sjoerd Mossou is hier wat dieper op ingegaan.

“Daar ontstond nogal wat commotie over. Niet zozeer om wat ze inhoudelijk allemaal zei (‘Ik zie zwak leiderschap’), want daar viel geen speld tussen te krijgen natuurlijk”, schrijft de columnist in zijn column voor het Algemeen Dagblad . “Het trainerschap van Steijn is niet alleen qua resultaten historisch slecht. De Ajax-trainer is al maanden zo druk met puur zijn eigen pr, dat een selectie met twaalf A-internationals (!) in recordtijd is verworden tot een labiel zooitje ongeregeld”.

Hij is het dus wel met Zijerveld eens. “Aan elke vorm van tactische, hiërarchische, didactische en psychologische sturing ontbreekt het bij Ajax; je hoeft geen afgestudeerd sportpsycholoog te zijn om dat te zien”, besluit de journalist.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.