AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ik geloof dat Maurice Steijn er meer kan uit halen’

In de ogen van Kees Kwakman ziet de selectie van Ajax er op dit moment zwakker uit dan dat het in werkelijkheid is. Volgens hem moet oefenmeester Maurice Steijn er meer kunnen uit kunnen halen.

“De selectie lijkt erg matig”, begint Kwakman bij NH Sportcafé, “maar ik geloof wel dat hier veel uit te halen is.” Steijn deed meermaals zijn beklag over de aankopen van voormalig technisch directeur Sven Mislintat, maar was de laatste weken positiever over zijn ploeg. De resultaten blijven echter ver achter bij de verwachtingen, waardoor Ajax als nummer zestien van de Eredivisie de cruciale uitwedstrijd tegen FC Utrecht ingaat.

“Dat Ajax twee wedstrijden minder heeft gespeeld, wordt er vaak niet bij gezegd”, zegt Kwakman. “Als ze die wedstrijden winnen, staan ze alsnog negende. Al is dat nog steeds niet goed.” Hij verwacht een wedstrijd tegen FC Utrecht ‘op het scherpst van de snede’. “Het probleem bij Ajax is dat ze niet verdedigender kunnen gaan spelen. Dat vinden de supporters niet leuk, dat wordt niet geaccepteerd.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.