AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Oplossing Ajax is dichterbij dan het lijkt’

Ajax is momenteel bezig aan een absurde dramatische slechte reeks. De Amsterdammers staan inmiddels op de zestiende plek in de Eredivisie en zondag gaan ze op bezoek bij FC Utrecht. Een resultaat is dus essentieel voor trainer Maurice Steijn.

Pieter Zwart van Voetbal International heeft de laatste wedstrijden geanalyseerd van Ajax en constateert een probleem in de opbouw. Daarvoor heeft hij ook meteen een oplossing gevonden. “Door de schorsing van Vos krijgt Steijn tegen FC Utrecht de kans om een nieuwe constructie op het middenveld te testen. De tweede helft van het duel met AZ lijkt te suggereren dat Ajax met twee controleurs een stuk stabieler oogt, zeker als de coachende Van den Boomen tot dit duo behoort.”

“In die samenstelling zal het lek niet direct boven zijn, maar zorgt Ajax in ieder geval dat de ploeg minder open staat bij balverlies”, vervolgt Zwart. “Met Van den Boomen wordt bovendien een spelversneller toegevoegd. Hij is de Ajacied die in de Eredivisie het vaakst een ploeggenoot gevonden heeft in het laatste derde van het veld. Met een spelmaker als Van den Boomen in de buurt van de controleur voor de defensie kan de oplossing voor de opbouw van Ajax dichterbij zijn dan nu het geval lijkt”, aldus de journalist.

One thought on “‘Oplossing Ajax is dichterbij dan het lijkt’

  1. Ja, iedereen heeft kunnen zien dat van den Boomen het spel versneld. Ik vond het ook al raar dat Tahirovic de voorkeur krijgt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.