AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Dit drietal werkte Sven Mislintat eruit bij Ajax’

Een paar maanden geleden kreeg Sven Mislintat de zak bij Ajax. Hij was pas enkele maanden in dienst bij de Amsterdammers en heeft er een enorme puinhoop van gemaakt. Hij blijkt er nu te zijn uitgewerkt door de nieuwe bestuursraad onder leiding van Ernst Boekhorst en de technische leden Edo Ophof en Pim van Dord.

Hier maakt De Telegraaf melding van. Mislintat werd na de verloren Klassieker tegen Feyenoord de wacht aangezegd en Pier Eringa werd ook toen al gevraagd om de eer aan zichzelf te houden. Hij besloot in eerste instantie nog om aan te blijven, maar is uiteindelijk ook vertrokken bij de Amsterdammers. Volgens de ochtendkrant is het ook Jan van Halst en financieel directeur Susan Lenderink te verwijten, maar laatstgenoemde lijkt te overleven.

Dat is niet het enige dat Boekhorst, Ophof en Van Dord met succes hebben gedaan. Het trio kwam met Michael van Praag en Leo van Wijk op de proppen als tijdelijke leden van de raad van commissarissen. Zij kwamen vervolgens weer met Louis van Gaal als tijdelijke redder van Ajax. “Eigenlijk hadden zij een nog belangrijkere rol voor Van Gaal in gedachten, maar de gezondheid van de voormalige (bonds)coach staat dat niet toe”, weet de ochtendkrant.

Tot slot zette de bestuursraad ook een streep door de terugkeer van Van Halst in de RvC, ondanks dat hij zelf communiceerde dat ‘niet zuiver’ te vinden. Voor Chief Sports Officer Maurits Hendriks wacht normaliter hetzelfde lot als Van Halst, al is het Boekhorst, Ophof en Van Dord nog niet gelukt om hem ook al te lozen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.