AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-aanwinst kan nadenken over interlandswitch’

Carlos Forbs zou een interlandswitch kunnen maken naar het Afrikaanse land Guinee-Bissau. Een Engelse scout speurt momenteel naar spelers met roots uit dat land.

Forbs is geboren in Portugal, maar heeft roots in Guinee-Bissau. De zomeraanwinst van Ajax speelde al 25 jeugdinterlands voor Portugal, maar toch staat hij op de radar van het Afrikaanse land. Dat weet The Guardian. De krant is namelijk in gesprek gegaan met Jack Coles, die in zijn dagelijks leven actief is als recruitment analyst van Championship-club Coventry City. In zijn vrije tijd helpt Coles Guinee-Bissau echter met het scouten van spelers.

Daar ligt een opmerkelijk verhaal aan ten grondslag. Via het spel Football Manager werd Coles zich ervan bewust dat spelers met een dubbele nationaliteit kunnen wisselen van land, mits ze niet te veen A-interlands hebben gespeeld. Na onderzoek kwam hij erachter dat Guinee-Bissau het meest zou stijgen, als spelers met roots uit het Afrikaanse land niet voor een ander nationaal elftal hadden gekozen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.