AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-scouting betrokken bij slechts één zomeraanwinst’

Sven Mislintat pakte deze zomer bij Ajax uit met 115 miljoen euro aan spelersaankopen. En bij die aankopen was er slechts bij één de scouting van de Amsterdammers betrokken. Dit weet hoofdscout Kelvin de Lang te weten. Het ging om het binnenhalen van Carlos Forbs.

Daarom wil Ajax dat er naast de nieuwe hoofd jeugdopleiding, voor wie Marijn Beuker grotendeels verantwoordelijk wordt als directeur voetbal, ook voor de transfers een aparte directeur aangesteld wordt. “Die zal korte lijnen hebben met de nieuwe – van Manchester City afkomstige – hoofdscout Kelvin de Lang”, schrijft de ochtendkrant.

Daarmee krijgt Ajax langzaamaan weer vorm, want de club hoopt Alex Kroes na het gesprek met AZ later vandaag (donderdag) op 1 januari te laten beginnen als algemeen directeur. Met Beuker is de functie van technisch directeur dus voor de helft ingevuld, terwijl John van ’t Schip als cultuurbewaker terugkeert bij Ajax. Op de achtergrond wordt verder hard gewerkt aan de komst van nieuwe commissarissen, die gaan plaatsnemen in de nieuwe Raad van Commissarissen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.