AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Het kan voor Ajax zomaar drie jaar duren’

Aanstaande zondag staat de kraker tussen FC Utrecht en Ajax op de kalender. Rob Alfen speelde in het verleden voor beide clubs en ziet dat beide elftallen momenteel in een diep dal zitten.

Alflen merkte dat het duel bij FC Utrecht altijd extra krachten opriep. “Als je lang bij Utrecht zit, dan weet je dat je thuis tegen Ajax op de een of andere manier kans hebt. Ik ken niet exact de statistieken, maar ik weet wel dat Ajax niet heel makkelijk met een overwinning weg kwam uit de Galgenwaard”, vertelt hij aan Voetbalnieuws.nl.

FC Utrecht is de verrassende hekkensluiter van de competitie. Alflen denkt dat de druk bij de thuisploeg zondag minder groot is dan de afgelopen wedstrijden. “Op de een of andere manier komt er in dat hele Utrecht iets los als Ajax komt. Al die mensen zullen dan niet zo snel gaan fluiten, of het moet 0-3 staan in tien minuten”, aldus de oud-middenvelder. “Maar ondanks dat Utrecht er slecht voor staat heeft Ajax alles te verliezen, dus de druk is aanzienlijk anders.”

Ook bij Ajax gaat het niet goed. De ploeg van Maurice Steijn staat zestiende. “Dat vind ik heel pijnlijk, het is echt Ajax onwaardig”, zucht Alflen. “Elke topclub heeft wel eens zijn dipje, maar ik ben bang dat dit wel eens een dipje van drie jaar kan worden. In zo’n korte tijd is die club min of meer naar de klote geholpen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.