AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-speler lag daardoor zes á zeven maanden wakker’

Voormalig Ajax-verdediger Jorge Sanchez heeft in het verleden meerder malen te kampen gehad met mentale problemen. Dit laat de speler weten tegenover het Mexicaanse medium AS.

Hij herinnert de finale van de Apertura in 2019, toen hij na een ongelukkig moment een tegengoal inleidde. América verloor uiteindelijk na strafschoppen en de rechtsback was de zondebok. “Ik heb zes of zeven maanden niet geslapen, ik lag in bed en kreeg het beeld maar niet uit mijn hoofd. Ik moest hulp zoeken en uiteindelijk kreeg ik die van heel mensen.”

Ook bij Ajax had Sanchez het nog moeilijk. De Mexicaan maakte weinig indruk en werd deze zomer verhuurd aan FC Porto. “Het deed me erg veel pijn. Ik begon alles te geloven wat mensen zeiden, maar dankzij mijn mental coach en mijn vrouw werd ik mentaal sterker”, blikt hij terug. “Op een dag waren we aan het huilen omdat we door zo’n moeilijke tijd gingen, en toen zei ze: ‘Weet je wel wat je al bereikt hebt? Je bent 25 en je hebt al voor de grootste teams gespeeld in drie verschillende landen. Hoeveel prijzen heb je al gewonnen? Je hebt een Olympische medaille!'”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.