AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-speler kan nieuwe aanvalsleider worden van Oranje’

Het Nederlands elftal zit al een geruime tijd te wachten op een spits van wereldniveau. Voormalig international Wim Kieft ziet dat het op dat gebied nog steeds niet best gesteld is bij Oranje.

“Aanvallend beleven we een mindere periode in Nederland en er dienen zich ook geen toptalenten aan”, oordeelt Kieft in zijn column in de Telegraaf. “Verdedigend lukt het nog, maar aanvallend… Na het afzwaaien van Robin van Persie als eeuwig topscorer van Oranje was alle hoop gevestigd op Depay.” Het zegt volgens de analist veel dat de spits van Atletico Madrid ondanks veel blessures steeds (half fit) werd opgeroepen.

De oud-spits ziet Brian Brobbey als een van de kandidaten voor de toekomst. “Brian Brobbey zou op termijn de nieuwe spits kunnen worden van Oranje, maar op dit moment zit hij bij Ajax in een heel moeilijke periode. Je moet afwachten of het hem lukt de volgende stap te maken”, besluit Kieft.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.