AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Voormalig Ajax-ster: ‘Tegen mij mag je echt alles zeggen’

Gisteren zaten VI-columnist Süleyman Öztürk en Rafael van der Vaart samen aan tafel in het programma ‘Studio Voetbal’. De twee hebben een geschiedenis samen want in het verleden heeft Öztürk nogal wat dingen over hem gezegd.

Hij gaf namelijk onlangs aan dat hij Van der Vaart “Nog nooit heeft betrapt op een zinnige opmerking over voetbal.” Zondagavond zaten beide heren dus met elkaar aan tafel voor een uitzending, waarnaar de columnist ermee werd geconfronteerd. “Dat is een uitzending van veertig minuten en dit is één zinnetje dat eruit is gehaald. Het ging over het feit dat hij assistent kon worden bij Ajax. Toen reageerde ik op deze manier, ik heb het inderdaad gezegd. En als het inhoudelijk over voetbal gaat, denk ik dat Ajax op dit moment iets anders nodig heeft dan een assistent als Rafael van der Vaart. Dat wilde ik zeggen, maar zei ik dat op deze manier.”

Van der Vaart zelf geeft aan er niet zo veel om te geven. “Eén: ik vind het geweldig dat je hier zit. Als je zegt, over iemand die 109 interlands speelde, dat hij nooit wat zinnigs zegt, heb ik er respect voor dat je hier toch zit en zegt hoe het gegaan is. Je weet: over mij mag je echt alles zeggen, dat interesseert me helemaal niks.”

Toch kriebelde het wel een beetje bij de oud-middenvelder toen hij erachter kwam dat Öztürk tafelgast zou zijn bij de uitzending. “Maar ik hoorde zaterdag dat Öztürk hier zat. Toen dacht ik wel: we hebben een keer een spannende uitzending gehad en toen heb ik mijn excuses aan moeten bieden aan iedereen. Pierre van Hooijdonk heeft twee weken moeten zitten. Dan voelt dit een beetje alsof we weer een spannende uitzending gaan maken. Maar jullie hebben ook aan me uitgelegd dat dat niet zo is. Dus ik heb er totaal geen problemen mee dat Süleyman hier zit. Want inderdaad, ik neem mezelf ook niet zo serieus. Ik kijk namelijk naar voetballer als liefhebber. Ik heb gevoetbald op hoog niveau, maar dat wil niet zeggen dat ik er meer verstand van heb dan hij.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.