AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax is moeilijk, denk dat ik wel belangrijke rol kon vervullen’

Onlangs maakte Rafael van der Vaart bekend dat Ajax hem benaderd heeft voor een functie in de technische staf. In het programma ‘Studio Voetbal’ van gisterenavond is hij hier nog een keer op teruggekomen. Ondanks dat de 109-voudig international bedankte voor de job, denkt hij een belangrijke rol had kunnen vervullen.

Het verhaal is bekend: Ajax wilde Van der Vaart graag strikken voor het technische hart en als assistent-trainer, maar door zijn gezinssituatie heeft de oud-middenvelder geen ‘ja’ gezegd. Aan tafel bij Studio Voetbal vertelt Van der Vaart wat voor rol hij had kunnen krijgen. “Ik weet wat de spelers van Ajax meemaken. Ze zijn echt niet zo slecht als dat het nu lijkt. Ajax is een heel moeilijke club, als je niet in vorm bent en tegelijkertijd toch moet presteren. Ik kon daar wel een belangrijke rol in vervullen, denk ik.”

“Ik moest dan Maurice Steijn gaan ondersteunen, tussen de spelers en de trainer in gaan staan. Als ik niet in Roemenië had gewoond, dan had ik het zeker gedaan”, zegt Van der Vaart overtuigd. Hij vindt het ook niet helemaal terecht dat Steijn nu veel kritiek krijgt. “Er is absoluut meer uit te halen, dus hij moet het ook beter doen. Maar ga me nou niet vertellen dat er allemaal wereldspelers zijn gehaald. Ook de belangrijke spelers brengen het niet, dus dan wordt het lastig.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.