AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Van Gaal wijst belangrijke pion aan voor Ajax-wederopbouw

Louis van Gaal heeft Ajax getipt om Marijn Beuker naar Amsterdam te halen in de wederopbouw van de club. Volgens De Telegraaf zou hij hierin een belangrijke pion moeten worden. Momenteel is hij werkzaam bij het Schotse Queen’s Park dat uitkomt op het tweede niveau.

Hij is geen onbekende in de voetbalwereld. De geboren Arnhemmer was van 2007 tot 2013 coördinator talentontwikkeling bij AZ en groeide daarna door tot directeur voetbalontwikkeling. Hij werkte tot november 2021 voor de Alkmaarders, waarna hij een voetbalproject bij het Schotse Queen’s Park aanging.

Beuker ging de uitdaging aan om van Queen’s Park de beste opleidingsclub van Schotland te maken en met zelfopgeleide spelers uiteindelijk naar de Premiership te promoveren. Toen Beuker voor de Schotten ging werken, speelde de ploeg in de vierde divisie van Schotland. Vorig jaar verspeelde Queen’s Park de titel op de laatste dag waardoor het promotie misliep.

In Schotland werkt Beuker al met een vleugje Ajax-filosofie. Volgens bronnen wil men bij Ajax dat hij in een directeursrol wordt geacht het Ajax-DNA te bewaken. Dat zal hij in samenwerking met de nog te benoemen directeur voetbalzaken en hoofd jeugdopleidingen. Door de eigen jeugd weer op één te zetten en Beuker en de nieuwe directeur voetbalzaken controlemechanismen te laten inbouwen, moet worden voorkomen dat een situatie zoals die met Sven Mislintat nooit meer voorkomt.

Ook schrijft de krant dat het Louis van Gaal was die Beuker tipte. De twee kennen elkaar uit Van Gaals tijd bij AZ. Van Gaal en Beuker onderhouden regelmatig contact over alles wat met voetbal te maken heeft. Een reünie tussen de twee lijkt dus aanstaande.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.