AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Josip Sutalo: ‘Van der Meyde lult uit zijn nek’

Josip Sutalo heeft gereageerd op de uitspraken die Andy van der Meyde onlangs deed in het programma ‘Veronica Offside’. De analist zei namelijk dat de Kroatische mandekker last zou hebben van heimwee. In een interview die hij heeft gedaan in zijn eigen land zegt hij zich niet hierin te herkennen.

Hij werd afgelopen zomer door Ajax binnengehaald om de verdediging te versterken. De Amsterdammers trokken daarvoor flink de knip en legden ruim twintig miljoen euro op tafel. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen, maar vooralsnog deelt ook de Kroaat mee in de Ajax-malaise. In de wedstrijden die Sutalo meedeed maakte hij geen onuitwisbare indruk en bleek de verdediging van Ajax ook nog steeds zo lek als een mandje.

Ook Sutalo ontkwam niet aan kritiek van diverse voetbalanalisten, maar volgens Van der Meijde zou daar een reden aan ten grondslag liggen. “Hij wil eigenlijk gewoon terug. Die praat met niemand, ook niet met zijn teamgenoten. Hij wil niks. Hij wil niks ondernemen, hij wil niet socializen met anderen, hij wil geen koffie drinken, niks. Hij heeft gewoon heimwee”, vertelde de voetbalanalist bij Veronica Offside.

De woorden van Van der Meijde zijn ook in Kroatië aangekomen, waar Izak Ante Susic van Germanijak de vraag aan Sutalo stelde of hij daadwerkelijk geen contact heeft met zijn ploeggenoten, waartoe ook zijn landgenoten Borna Sosa en Jakov Medic behoren. “Vreemd. Ik ben namelijk de hele tijd bij ze.” Ook over de vele kritiek op zijn optredens wil Sutalo niet al teveel zeggen. “Ik wil daar helemaal niet op ingaan. Ik heb deze zomer een aantal concrete aanbiedingen gehad, en daarna enige interesse van serieuze Europese clubs. Grote clubs in hun competities. Ik heb voor Ajax gekozen omdat ik denk dat dit voor mij de beste optie is. Omdat het een grote clubs is en ik zeker weet dat ik geen fout heb gemaakt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.