AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax gaat hard opzoek naar een transferman’

Louis van Gaal heeft Ajax getipt om de 39-jarige Marijn Beuker aan te stellen om de gehele club opnieuw te structureren. Daarnaast is het de bedoeling dat de Amsterdammers opzoek gaan naar een ‘transferman’.

Beuker is momenteel nog werkzaam als sportief directeur bij het Schotse Queen’s Park. Mocht hij op korte termijn inderdaad naar Ajax komen, dan zal hij zich daar vanuit een speciale rol gaan buigen over ‘de selectie tot de jeugdelftallen’, tekent het AD op. Daarnaast zijn de Amsterdammers van plan om een ‘transferman’ aan te stellen. De functie van technisch directeur wordt op die manier als het ware in tweeën gesplitst.

Beuker lijkt overduidelijk uit de koker van Van Gaal te komen. Laatsgenoemde liet zijn naam ook al eens vallen bij de KNVB. Van Gaal wilde hem zelfs als technisch directeur bij de Nederlandse voetbalbond, maar dat ging toen niet door. De twee ontmoetten elkaar bij AZ, waar Beuker een belangrijke rol had bij het op touwen zetten van de jeugdopleiding van de Alkmaarders. Daar raakte Van Gaal, inmiddels extern adviseur van de raad van commissarissen bij Ajax, ‘onder de indruk’.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.