AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax moet dat hoge drukzetten voorlopig even vergeten’

Volgens analist Rene van der Gijp moet Ajax voorlopig even afzien van haar eigen filosofie. Hij ziet dat het de Amsterdammers niet lukt om hun eigen spel te spelen en adviseert ze dan ook om anders te gaan spelen. Hij heeft hier wel een suggestie voor: ‘spelen zoals Dick Advocaat dat zou doen’.

Van der Gijp neemt in de KieftJansenEgmondGijp-podcast geen blad voor de mond: het loopt bij Ajax voor geen meter. Het probleem is nu wel dat je met de huidige spelersgroep niet kan voetballen zoals Ajax de afgelopen jaren heeft gevoetbald”, zegt Gijpie over het duel met AZ. “Dat wil Steijn wel blijven doen, maar dat kan niet. Als je per wedstrijd ongeveer tien open kansen weggeeft, ook aan AEK Athene, dan zet je ze ook niet zo goed neer natuurlijk.”

Om Ajax de goede richting in te duwen, geeft Van der Gijp een tip: “Vergeet nou dat hoge drukzetten. Laat de tegenstander de bal hebben, precies het tegenovergestelde van ‘vroeger’. Nu kun je de bal beter weggeven, want je kan niks met de bal. Er zijn er niet veel die wat met een bal kunnen.”

Daarbij verwijst hij naar een tactisch gesprek dat Van der Gijp ooit met Dick Advocaat had: “Dick Advocaat heeft weleens tegen mij gezegd dat hij tien wedstrijden op rij 0-0 kan spelen. Dat kan hij. Hij kan het zó neerzetten dat hij tien keer 0-0 speelt. Het is niet eens de bus parkeren, maar gewoon heel compact spelen en weinig risico nemen.”

“Dat is precies wat Ajax nu moet doen. Je kan met dit elftal gewoon niet voetballen. Tachtig procent balbezit hebben kon wel met Blind, Tadic en Kudus in je ploeg. Nu heeft het geen zin. Maurice Steijn moet dat wel inzien”, besluit Van der Gijp.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.