AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax zou die sleutelspeler van PSV graag willen hebben’

Voormalig topvoetballer en huidig analist Ruud Gullit ziet dat Jerdy Schouten zich in korte tijd heeft ontpopt als een sleutelspeler bij PSV. De Eindhovenaren namen hem deze zomer voor zón twaalf miljoen euro over van het Italiaanse Bologna. Volgens hem had ook menig Ajax-supporter hem er graag bij willen hebben.

Aan tafel bij het Ziggo Sport-programma Rondo zegt Gullit gecharmeerd te zijn van de kwaliteiten van de PSV-middenvelder en dat Schouten ook niet had misstaan bij Ajax. “Ajacieden zouden hem er héél graag willen hebben. Die vragen zich allemaal af: waarom hebben wij hem niet?”

Gullit steekt zijn bewondering dan ook niet onder stoelen of banken. “Ik ben fan van Schouten.” De huidig voetbalanalist vindt het spijtig dat bondscoach Ronald Koeman Schouten niet heeft opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland. “Ik hoop dat hij er binnenkort een keertje bij zit. Hij doet het nu heel goed”, vervolgt Gullit.

Wat ook nog eens in het voordeel spreekt van Schouten is volgens Gullit zijn veelzijdigheid. “Als je net bij PSV komt spelen en je speelt met twee vingers in de neus als laatste man… Wat je bij hem ziet: hij speelt altijd vooruit. Hij probeert de bal altijd vooruit te spelen. Maar zijn kans bij Oranje kan nog komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.