AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax begaat een grote fout met Maurice Steijn’

Het bestuur van Ajax maakt een grote fout om door te gaan met hoofdtrainer Maurice Steijn. Volgens sportjournalist Arno Vermeulen is zijn positie na de 1-2 nederlaag tegen AZ simpelweg onhoudbaar geworden.

“Er is helemaal geen lichtpunt”, verzucht Vermeulen maandagavond in Voetbalpraat. “Het wordt zeker niet beter en we zien de spelers voortdurend wisselen, maar het maakt allemaal niet uit. Ze maken allemaal dezelfde fouten. De staf is blijkbaar niet in staat om enige lijn te brengen in hoe ze moeten voetballen. Ik vind het onbegrijpelijk dat ze doorgaan met de staf die ze nu hebben. Dat is Ajax-onwaardig en kunnen ze zich eigenlijk niet permitteren.”

Kenneth Perez merkt op dat de chaos binnen Ajax enorm is. “Het gaat niet alleen om het eerste elftal, maar heb je Jong Ajax en de jeugdelftallen gezien? Ze verloren met 8-0 van Feyenoord en met 11-0 van AZ. Dan heb je het over de jeugdopleiding die zo goed schijnt te zijn. Ik weet dat het in de jeugd niet zo belangrijk is of je wint of verliest, het gaat om ontwikkeling, maar dit zijn wel behoorlijke uitslagen.”

Perez noemt de situatie van Ajax ‘echt schrikbarend’. “Dan kun je zeggen dat de spelers het niet snappen, maar de trainer bepaalt wat de standaard is in het drukzetten en samenspelen. Daar is echt nul van terug te zien”, aldus de ESPN-analist. Hij weet wie nu moet ingrijpen. “Ik ben gek op Van Gaal, dus ik vind het een zegen dat je hem krijgt. Wat Ajax in de afgelopen anderhalf à twee jaar heeft gedaan, is bijna knap.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.