AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax heeft opvolger Steijn misschien al in huis’

Sportjournalist Arno Vermeulen ziet in John van ‘t Schip een ideale kandidaat om de nieuwe trainer te worden van Ajax. Naast hem noemt hij in het programma ‘Voetbalpraat’ ook de naam van Danny Blind.

Zondag werd duidelijk dat Van ’t Schip bij Ajax deel gaat uitmaken van het technisch management. “Ze hebben Van ’t Schip nu al in huis gehaald. Het kan best meespelen dat hij daarom is binnengehaald, dat je al een alternatief in huis hebt”, zegt Vermeulen bij het programma van ESPN. “Danny Blind zou Ajax natuurlijk prima naar een veel betere positie kunnen leiden dit seizoen, maar ik denk niet dat hij het wil doen. Hij is dik met Van Gaal en is een goede trainer die verstand van voetbal heeft en er een lijn in kan brengen.”

Kenneth Perez denkt anderzijds niet dat Blind ‘goed leiding kan geven’. “Ik geniet ook van hem als analist, maar ik denk niet dat hij hoofdtrainer kan zijn. Je moet een groep ergens naartoe brengen. Ik denk dat Blind theoretisch geweldig is: hij heeft veel opgestoken van Van Gaal en heeft een eigen voetbaalvisie. Maar dat is niet alles. Als hoofdtrainer moet je mensen motiveren en ze ergens in laten geloven. Ik denk niet dat hij de oplossing is.”

Vermeulen ziet Blind vooral als interim-trainer. “Maar ook een interim-trainer moet iemand zijn die voor een sterke verbetering zorgt”, antwoordt Perez. Vermeulen reageert: “Hij is in ieder geval wel in staat om een tactisch plan te maken dat wordt uitgevoerd. Dit seizoen is grotendeels verloren, dus je moet zorgen dat je op een relatief normale positie eindigt en volgend seizoen met een toptrainer wel de goede kant op gaat.”

One thought on “‘Ajax heeft opvolger Steijn misschien al in huis’

  1. zet dan eens een groepje als trainers aan de top. samen staan ze sterker en vullen ze elkaar aan. en van gaal is weer hun adviseur.
    de meesten zijn financieel al aardig binnen dus een goede tegemoetkoming zou toch mooi zijn om samen AJAX er weer bovenop te helpen. en dan zien we later weer verder. misschien vinden ze het wel leuk!!! en misschien is dat ook goed voor maurice steijn. dan heeft hij niet meteen alle gezeik aan zijn hoofd! en wordt hij niet ontslagen want het is natuurlijk niet zijn schuld. kun je die sven eigenlijk aanklagen dat hij er zo’n zooi van gemaakt heeft?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.