AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Hij is de sleutel tot de ommekeer voor Ajax’

Louis van Gaal moet Ajax nu bij de hand nemen om de club uit de grote crisis te halen. Dit is de mening van analist Johan Derksen. Hij vindt dat de 72-jarige ervaren rot boven op de situatie moet gaan zitten en niet alleen de boel moet gaan adviseren. Zijn collega René van der Gijp stelt dat Ajax het op het veld over een andere boeg moet gooien en dat Van Gaal daarbij kan helpen.

Van Gaal is op papier werkzaam als adviseur van de raad van commissarissen, maar Derksen vindt dat Van Gaal meer moet doen om de Ajax-crisis op te lossen. “Als Van Gaal wat wil met deze chaos bij Ajax, dan kan hij niet met een adviesje uit Portugal komen”, stelt Derksen aan tafel bij het praatprogramma Vandaag Inside.

“Dan moet hij erbovenop zitten, want de ogen van Van Gaal dwingen. En die stem is imponerend. Hij moet erbovenop zitten, anders heeft het geen zin”, vervolgt Derksen. Oranje, dat onder Van Gaal een defensievere speelwijze hanteerde op het WK, zou volgens Van der Gijp als voorbeeld kunnen dienen voor het huidige Ajax. “Ajax staat voor verzorgd en goed voetbal. Alleen het vervelende is nu dat ze het elftal er niet meer voor hebben. Ze moeten het gewoon omgooien. Ze moeten de tegenstander aan de bal laten. Het hele spel dat ze altijd hebben gespeeld, moeten ze nu omgooien.”

Volgens Van der Gijp doet Ajax er verstandig aan om wat behoudender te spelen. “Ze hoeven niet te counteren, maar ze moeten de tegenstander ook niet vastzetten op eigen helft. Dat moet je niet meer willen, dat kan niet meer. Je moet het over een andere boeg gooien om wat punten te sprokkelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.