AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Louis van Gaal beslist over lot van Maurice Steijn’

Louis van Gaal gaat beslissen wat er bij Ajax met trainer Maurice Steijn gaat gebeuren. Hier maakt journalist Valentijn Driessen melding van in zijn column voor De Telegraaf. Volgende week staat er een gesprek gepland tussen beide heren.

Formeel gezien gesproken gaan interim-algemeen directeur Jan van Halst en Chief Sports Officer Maurits Hendriks over de toekomst van Steijn, maar Driessen weet dat het in de praktijk anders zal zijn. “In de praktijk beslist Van Gaal, die al volop gesprekken voert met mensen bij Ajax. Zijn technische adviezen zijn niet vrijblijvend, maar bindend”, klinkt het.

Van Gaal gaat volgens Driessen dan ook bepalen of Steijn nog langer aan mag blijven bij Ajax. In de komende dagen gaat het tweetal met elkaar om tafel, wat ook al aangekondigd werd door Steijn zelf. “Schoolmeester Van Gaal kennende wordt dat geen vriendelijk gesprek of dialoog, maar veel eerder een hele stevige overhoring of liever: een examen”, stelt Driessen. “Steijn zal worden doorgezaagd over zijn keuzes, het spel van Ajax, zijn geloofsbrieven en hoe hij denkt zijn elftal aan de praat te krijgen.”

Volgens Driessen zal Steijn goed voor de dag moeten komen wil hij nog langer aanblijven bij Ajax. “Zelf zal adviseur Van Gaal zijn mening daarover al hebben gevormd. Komen de zienswijzen van Van Gaal en Steijn overeen en weet hij zich zo overtuigend te presenteren als na Ajax-AZ, dan mag hij rekenen op een langer verblijf. Slaagt hij niet bij schoolmeester Van Gaal en kan hij z’n onvoldoende niet meer ophalen, dan is het snel einde verhaal voor trainer Steijn in de Johan Cruijff ArenA.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.