AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax is van Eerste Divisie-niveau’

Ajax ging gisteren wederom onderuit in de Eredivisie. In eigen huis verloren de Amsterdammers met 1-2 van AZ. Met name mandekker Gaston Avila moet het ontgelden, maar buiten hem zijn er nog wel een aantal zomeraanwinsten die werkelijk niets toevoegen. Journalist Valentijn Driessen heeft in zijn column voor De Telegraaf hard uitgehaald.

Ávila maakte donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen AEK Athene ook al geen beste indruk en ook tegen AZ oogde de Argentijn niet sterk. Driessen stelt dat naast de verdediger ook andere aankopen van de vertrokken Sven Mislintat helemaal niets toevoegen aan Ajax. “Sommigen vroegen zich af of Gaston Avila, Jakov Medic, Georges Mikautadze en Chuba Akpom werkelijk van Eerste Divisie-niveau zijn.”

Volgens Driessen was zondag duidelijk te zien dat geen van allen het niveau heeft voor Ajax. “Tegen AZ bevestigde het kwartet miskopen dit met regelrechte wanprestaties. Bij Avila vraag je je af of er iets mis is met zijn gezichtsvermogen als je ziet dat hij bijna iedere bal inlevert bij de tegenstander.”

Ajax betaalde in de zomer nog 12,5 miljoen euro voor de verdediger, waarbij het bedrag door bonussen nog verder op kan lopen tot vijftien miljoen euro. De laatste wedstrijden speelt de Argentijn centraal achterin, waardoor Jorrel Hato nu als linksback opereert. Ávila is één van de weinigen van de aankopen van Mislintat die momenteel een basisplaats heeft onder Steijn. Diant Ramaj, Anton Gaaei, Branco van den Boomen, Chuba Akpom, Georges Mikautadze, Borna Sosa en Benjamin Tahirovic zaten tegen AZ allen op de bank, terwijl Josip Sutalo en Sivert Mannsverk ontbraken door blessures.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.