AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax tikt twaalf miljoen af voor een lachertje’

Ajax speelde midweeks een uitwedstrijd in de Europa League tegen het Griekse AEK Athene. De Amsterdammers maakte wederom een slechte indruk en mocht blij zijn met een 1-1 gelijkspel. In het programma ‘Vandaag Inside’ moest vooral de verdediger Gaston Avila het ontgelden. Analist Rene van der Gijp noemde hem zelfs een lachertje.

“Waar speelde Ávila bij Royal Antwerp?” vroeg Van der Gijp zich aan tafel bij het praatprogramma af. “Speelde hij wel eens? Marc Degryse, Jan Boskamp en Jan Mulder (kenners van het Belgische voetbal, red.) zeiden allemaal al dat hij er echt helemaal niks van kan.”

Een constatering die ook door Hélène Hendriks werd gedaan. “Dat zagen we donderdagavond ook.” Van der Gijp bestempelt de Argentijn dan ook als een enorme miskoop. “Dat gaan we de komende drie jaar nog zien. Die Argentijn is gewoon een lachertje.” Ook het veldspel van Ajax kan de voetbalanalist niet bekoren. “Als je Ajax ziet spelen, dat is echt bezopen. Ze schieten de bal van het ene zestienmetergebied naar de andere, waar Brian Brobbey dan staat. Hij verliest dan het duel en dan komt die bal in een zee van ruimte terecht.”

Dat het centraal achterin bij Ajax niet zo lekker loopt, heeft volgens Derksen ook te maken met de taalbarrière. “Ze moeten bij zo’n peer naar voren gewoon allemaal opschuiven tot de middenlijn, maar er staan daar twee jongens die de Nederlandse taal niet machtig zijn.” Volgens Wilfred Genee kopieert Steijn gewoon zijn speelwijze die hij ook bij Sparta hanteerde. “We hadden Michiel Kramer maandag bij Veronica Offside en die zei dat hij wist dat Ajax telkens de lange bal ging geven. Zo voetbalde Steijn met Sparta en dat doet hij nu weer.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.