AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Jordy Clasie: ‘Het spel van Ajax is bizar te noemen’

Ajax ging gisteren in eigen huis met 1-2 onderuit tegen AZ. Jordy Clasie, ook Sven Mijnans en oud-Ajacied Dani de Wit schrokken van de ruimtes die ze kregen van de Amsterdammers.

Clasie noemde het spel van Ajax na afloop bij ESPN ‘bizar’. “Als we twee of drie keer naar elkaar overspeelden lag er zo veel ruimte.” Zijn ploeggenoten bij AZ dachten er hetzelfde over. Mijnans schrok ervan en ziet dat als reden voor het feit dat de Alkmaarders zoveel open kansen misten. “Zoveel, dat je je echt afvraagt: wat moet ik met die bal doen?”

Ook doelpuntenmaker De Wit, afkomstig uit de Ajax-opleiding, waande zich in een speeltuin, zo laat hij weten aan Voetbal International. “Hun opbouw is normaal heel goed, maar is nu een zwakte. Je weet ook: sommigen bij Ajax laten het lopen, als ze heel veel moeten lopen. Er lagen heel veel ruimtes. Dat zijn niet heel comfortabel zijn aan de bal, is een understatement. Ze spelen heel veel lange ballen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.