AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax trekt volgende klapper aan op bestuurlijk niveau

John van ‘t Schip gaat aan de slag bij Ajax. Hier maken zowel de NOS als het Algemeen Dagblad melding van. De oud-international heeft dit inmiddels zelf ook bevestigt.

“Ajax zal er binnenkort verder over uitweiden. Privéomstandigheden hebben voorrang”, laat Van ‘t Schip weten. Zijn vrouw Daniëlle is al enige tijd ernstig ziek. In 2021 stopte Van ‘t Schip als bondscoach van Griekenland. Dat was zijn laatste klus in de voetbalwereld. Tegenwoordig schuift hij regelmatig aan als analist bij Viaplay.

Bij Ajax gaat Van ‘t Schip binnenkort een technische functie uitvoeren. Volgens het AD zal hij plaatsnemen in het technisch hart van Ajax, waar ook Klaas Jan Huntelaar deel van zal uitmaken. Zij moeten de Amsterdamse club door de winterse transferperiode loodsen na het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat.

Van ‘t Schip speelde elf jaar voor Ajax en was er later jeugd- en assistent-trainer. Ook oud-Ajacied Rafael van der Vaart is gevraagd onderdeel te worden van het technisch hart én toe te treden tot de technische staf van Maurice Steijn, maar hij ziet dat vanwege privé-omstandigheden nog niet zitten. Zijn vriendin Estevana Polman handbalt in Roemenië.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.