AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Misschien heeft Ajax hem daarom voor een vermogen verkocht’

Afgelopen seizoen verkocht Ajax de Braziliaan Antony voor maar liefst honderd miljoen euro aan Manchester United. Momenteel is hij verwikkeld in een aantal rechtzaken. Hij zou zich namelijk schuldig hebben gemaakt aan bedreiging en huiselijk geweld. Volgens analist Johan Derksen heeft hij hiermee zijn club in een lastig parket gebracht.

“Ik moet wel zeggen… Hij is natuurlijk even uit de wind gehouden of geschorst door United en het nationale team, maar heeft aan alle onderzoeken meegewerkt”, vertelt Hendriks aan tafel bij Vandaag Inside. “Dat kun je van Promes bijvoorbeeld niet zeggen. Je gaat er vanuit dat United daar heel zorgvuldig mee omgaat en ook contact heeft met het OM over wat er precies gaande is.”

Presentator Wilfred Genee merkt op dat de eerste aangifte tegen de Braziliaan er al lag, nog voor de transfer van Ajax. “Misschien heeft Ajax hem daarom wel verkocht, want dat hebben ze met Promes ook gedaan”, reageert Johan Derksen. “Het probleem met Antony is dat huiselijk geweld… De club heeft daar een probleem mee, de fans stellen het niet op prijs en de sponsoren kunnen het heel vervelend vinden.”

“Ik denk dat Manchester United de loser wordt in het verhaal, want hij is nog niet de helft meer waard van waar ze hem voor hebben gekocht. Het is een professional, dus hij moet wel trainen. Maar je zult twee keer na moeten denken voor je hem weer opstelt, want zeker tijdens uitwedstrijden krijg je vervelende reacties”, aldus Derksen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.