AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax behoort tot grootste clubs van Europa’

AEK Athene is helemaal klaar voor het treffen met Ajax. In Griekenland worden de Amsterdammers nog steeds gezien als een Europese topclub maar de realiteit is op het moment anders. Het medium ‘Voetbalprimeur’ ging hierover in gesprek met de Griekse sportverslaggever Stamatis Pintzos.

Hij verwacht een interessant duel: “Dit seizoen verloopt tot dusverre best goed voor AEK. Na een geweldig 2022/2023 waarin de landstitel en de beker werden gewonnen, was het grote doel het bereiken van de Champions League. Dat is niet gelukt, waardoor de focus nu ligt op de Europa League”, aldus de Griekse verslaggever.

Nordin Amrabat is een gewaardeerde kracht bij AEK Athene, dat genoeg kansen ziet om Ajax te verslaan. “Nordin Amrabat is een fantastische speler, zowel op het veld als daarbuiten”, stelt Pintzos. “Zijn kwaliteit staat buiten kijf na zoveel jaren op het hoogste niveau. Wat hem echt bijzonder maakt is evenwel zijn persoonlijkheid. Hij is een geweldige leider en een inspiratie in de kleedkamer voor de jongere spelers. Hij houdt van de grote wedstrijden, geniet van competitie.”

Dat Ajax het momenteel zwaar heeft in de competitie wordt in Griekenland niet echt bij stilgestaan. “Maar donderdagavond is een wedstrijd op zich. Ajax behoort qua historie tot de grootste clubs van Europa, ongeacht de huidige situatie. Het verandert ook weinig voor AEK.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.