AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Louis van Gaal is een ramp voor de Ajax-organisatie’

Volgens Jorien van den Herik is de aanstelling van Louis van Gaal als adviseur van de Raad van Commissarissen van Ajax een ‘ramp’ te noemen. Hij zet namelijk zijn vraagtekens bij de rol die de ervaren trainer daar gaat bekleden, omdat hij geen ‘knowhow’ zou hebben van de organisatie.

De roep om Ajax-DNA was de afgelopen weken groot in Amsterdam. De club verkeert immers in een van de grootste crises uit de recente historie en kan iemand met de ervaring van Van Gaal wel gebruiken. De hosanna die ontstond na Van Gaals aanstelling, zorgt voor verbazing bij Van den Herik. “Een adviseur die extern is, dat is een ramp voor de organisatie”, zo vertelt hij woensdagavond als gast bij Vandaag Inside. “Een ramp voor de mensen die daar de verantwoordelijkheid moeten nemen. Dat werkt niet met een externe adviseur.”

Presentator Wilfred Genee vraagt vervolgens in welke mate Van Gaal zelf verantwoordelijkheid zou moeten hebben of nemen. “Niet extern”, benadrukt Van den Herik. “Dat is een beetje wel, een beetje niet. Louis heeft verstand, maar van voetbal. Van de organisatie denk ik niet, in ieder geval minder.”

De inmiddels 79-jarige oud-voorzitter denkt te weten waar wél de oplossing ligt voor Ajax. “Een goede directeur aanstellen. Wordt het nou eens een keer eens met AZ”, doelende op het concurrentiebeding van Alex Kroes, die in maart 2024 de nieuwe algemeen directeur wordt. Die rol wordt momenteel nog ingevuld door interim Jan van Halst.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.