AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Hij heeft bij Ajax nog maar weinig vrienden over’

Maurits Hendriks zou binnen Ajax maar weinig vrienden hebben. Dit weet De Telegraaf te melden. Vooral binnen de jeugdopleiding lopen ze niet weg met de Chief Sports Officer.

“Wie op De Toekomst zijn oor te luister legt, weet dat Hendriks zich daar bij velen gehaat heeft gemaakt”, vertelt de krant in een analyse over de gang van zaken op De Toekomst. De komst van Louis van Gaal zal betekenen dat hij mede zijn plasje kan doen over de toekomst van Hendriks. Echter werkt Van Gaal vanuit Portugal en weet hij niet direct hoe er in de wandelgangen over de CSO gesproken wordt. Een voordeel voor Hendriks, aldus de krant.

Binnen de jeugdopleiding zijn er vooral geluiden tegen Hendriks, vanwege het aanstellen van tijdelijk hoofd jeugdopleiding Edmond Claus. Niet zo zeer de persoon zelf, maar de manier waarop hij verantwoording aflegt wordt apart gevonden. “Claus legt verantwoording af aan hoofd ontwikkeling Casimir Westerveld en die legt weer verantwoording af aan Hendriks zelf en niet aan de technisch directeur.”

Ook de steun die Hendriks gaf aan de inmiddels vertrokken Sven Mislintat kan op weinig sympathie rekenen. “In de jeugdopleiding wordt het Hendriks ook kwalijk genomen dat hij zich sterk heeft gemaakt voor de komst van Mislintat en zodoende indirect verantwoordelijk is voor twaalf peperdure aankopen, die talentvolle jeugdspelers in de weg staan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.