AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Van Gaal had voor deze drie Ajax-transfers gaan liggen’

Louis van Gaal is weer terug bij Ajax. De 72-jarige ouwe rot gaat aan de slag als adviseur van de Raad van Commissarissen bij de Amsterdammers. Een uitstekend zet volgens analist Johan Derksen.

De analist reageert in Vandaag Inside op het nieuws: “Van Gaal is de aangewezen persoon om van afstand toezicht te houden.” Derksen denkt dan ook dat Ajax er vandaag de dag veel beter voor zou hebben gestaan als Van Gaal pak ‘m beet acht maanden geleden al was begonnen. Zo waren Georges Mikautadze, Chuba Akpom en Jakov Medic dan nooit overgekomen van respectievelijk FC Metz, Middlesbrough en FC Sankt Pauli. “Louis had na drie spelers van een tweededivisieclub gezegd: ‘Ho even, wat is dit?’”

Daarvoor ligt de schuld nu bij Sven Mislintat, maar ook bij Jan van Halst (waarnemend algemeen directeur en voormalig rvc-lid), stelt Derksen: “Van Halst heeft niet ingegrepen. Die andere mensen in de RvC weten helemaal niet dat die clubs in de tweede divisie spelen.”

Van Gaal zal overigens ‘slechts’ als adviseur dienst doen. “Hij woont natuurlijk in Portugal en zou dan steeds over moeten komen voor vergaderingen in Amsterdam. Eigenlijk zou hij dat wel moeten doen, want dat is maar een paar keer per jaar. Vanuit Portugal toezicht houden en adviseren is ook een beetje moeilijk hoor.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.