AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax in de fout: ‘Hij is een paar klassen beter dan Brobbey’

Ajax zou er slecht aan hebben gedaan door Joshua Zirkzee in 2022 niet naar Amsterdam te halen. Dit stelt journalist Suleyman Ozturk. Ze kozen ervoor om Brian Brobbey voor een vermogen terug te halen van Hertha BSC, en dus bleef Zirkzee actief bij het Italiaanse Bologna.

Özturk (Voetbal International) ziet Zirkzee spelen als ‘een spits met de mindset van een middenvelder’, maar sluit niet uit dat hij zich later alsnog gaat ontpoppen tot goalgetter. “Spitsen zoals hij bloeien na hun 25ste echt helemaal open.”

Mogelijk gebeurt dat dit voetbaljaar nog. “In zijn tweede jaar bij Bologna staat hij op het punt van ontploffen”, ziet Öztürk namelijk. Sven Mislintat wilde Zirkzee halen, maar stuitte op weerstand van het scoutingsapparaat. “Het geeft te denken over het inschattingsvermogen van een aantal gekwalificeerde mensen. Joshua Zirkzee is namelijk een paar klassen beter dan Brian Brobbey. Dat zie je wanneer je de tijd neemt hem écht te bekijken.”

Eerder sprak Filip Joos, die hem als commentator van het Belgische Sporza vaak in actie zag namens Anderlecht, al woorden met dezelfde strekking: “Sorry, maar Joshua Zirkzee is drie keer beter dan Brian Brobbey. Ik snap niet dat Ajax daar niet voor is gegaan.” Zirkzee speelt nog altijd voor Bologna, waar hij na het vertrek van Marko Arnautovic (Inter Milan) eindelijk vaste eerste spits is. Joos kent de spits goed van zijn tijd dat-ie nog bij Anderlecht (gehuurd van Bayern München) speelde.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.