AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Die Ajacied staat op de doellijn, wat doet hij daar?’

Voormalig voetballer en huidig analist Marco van Basten heeft met verbazing zitten te kijken naar de gelijkmaker van RKC Waalwijk in de wedstrijd tegen Ajax. Michiel Kramer kon namelijk vogelvrij intikken doordat zijn directe tegenstander Gaston Avila van hem weg sprintte en zomaar op de doellijn ging staan.

“Die man staat op de doellijn, wat doet hij daar? Dat is toch niet te geloven. Kom op man, moet je kijken, die nummer 30. Die gaat achter de keeper staan, wat doe je daar nou?”, tiert Van Basten aan tafel bij Ziggo Sport.

Tafelgenoot Bart Vriends vult aan: “Als je zo veel nieuwe spelers hebt, die niet allemaal lekker in hun vel zitten. Die zijn dan alleen maar met zichzelf bezig. En er zijn heel weinig jongens die dat onder controle hebben en juist met het team bezig zijn. Als je bijvoorbeeld Tadic hebt, of andere jongens die echt met dat team bezig zijn. Dan ben je al een heel eind hoor.”

Van Basten haakt in: “Jij zorgt daar bij Sparta wel voor dat meer mensen aan dat team denken. Dat het samenspel en het samen verdedigen ook echt gecoacht wordt. Josip Sutalo spreekt de taal nog niet bij Ajax en Jorrel Hato is daar nu eigenlijk het meest ervaren in. De rechtsback en linksback weten daar ook niet wat ze doen. Er is totaal geen communicatie en dat gaat natuurlijk al mis bij het samenstellen van die selectie. Het is zo moeilijk om in korte tijd met allemaal andere nationaliteiten een fatsoenlijk team te vormen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.