AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax start samenwerking met sterke Braziliaanse club

Ajax is een samenwerkingsverband gestart met de Braziliaanse club Athletico Paranaense. Hier maken de Amsterdammers zelf melding van via haar jaarverslag. Die club staat bekend om de sterke jeugdopleiding.

‘Na diverse gesprekken en voorbereiding in het seizoen 2022/2023 start Ajax vanaf het nieuwe seizoen een samenwerking met Club Athletico Paranaense uit Curitiba’, zo valt te lezen in het jaarverslag van Ajax. ‘De Braziliaanse club staat bekend om zijn eigen trainingsmethodologie en sterke jeugdopleiding. De samenwerking bestaat uit het uitwisselen van kennis en deskundigheid op gelijkwaardige basis’, klinkt het.

Paranaense staat momenteel op de achtste plaats in de Brasileiro Série A, het hoogste niveau in Brazilië. De bekendste speler van die club is Vitor Roque, die naar FC Barcelona vertrekt. Dat er door de financiële beperkingen naar alle waarschijnlijkheid nog niet aankomende winter van, maar pas komende zomer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.