AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘AZ wil Kroes eerder laten gaan, maar Ajax reageert niet’

AZ-directeur Robert Eenhoorn heeft vanochtend in het programma ‘Goedemorgen Eredivisie’ laten weten dat ze wel degelijk bereid zijn om Alex Kroes eerder naar Ajax te laten vertrekken. Maar volgens hem ligt het probleem bij de Amsterdammers.

Kroes beschikt in Alkmaar over een concurrentiebeding, waardoor het tot maart 2024 voor hem niet mogelijk is om bij een concurrent in de Nederlandse competitie aan de slag te gaan. AZ was volgens Eenhoorn vanaf het eerste moment bereid om met Ajax in gesprek te gaan. “Wij hebben aangegeven hoe wij dat zagen. Dat ging niet om geld, maar om iets anders. Dat was een hele goede richting. Ajax heeft gevraagd om dat op papier te zetten. Dat wij hebben wij netjes gedaan, maar daar hebben we nooit meer een reactie op gehad”, aldus Eenhoorn.

Het gerucht ging dat AZ ook de voorwaarde had gesteld dat Ajax de komende jaren geen werknemers meer bij de concurrent mocht weghalen. “Dat is onzin. Wij hebben geen twistpunt met Ajax. Wij hebben aangegeven hoe het zit. Zij zeiden: ‘Dat willen we niet, regelen jullie het maar met Alex.’ Dat hebben we gedaan.”

Voor Eenhoorn is er geen twijfel dat Ajax nog altijd contact met hem mag opnemen over een eerder vertrek van Kroes. De algemeen directeur wil dan wel dat de Nederlandse topclub zich normaal opstelt in de gesprekken. “Als er iets duidelijk is geworden, is dat we wel nakomen wat we zeggen bij AZ.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.