AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Stiekem zijn er ook veel Ajax-fans in Rotterdam’

Jorrel Hato verloor deze week met Ajax in de Johan Cruijff ArenA met 0-4 van Feyenoord. De verdediger had een basisplek bij de Amsterdammers maar groeide zelf op in Rotterdam.

Hij speelde in de amateurtak van Feyenoord, maar werd niet opgenomen in de jeugdopleiding van de Rotterdammers. “Ik heb een fijne jeugd gehad in Rotterdam”, vertelt hij in ELF Voetbal Magazine. “Ik kom uit een vrij rustige buurt waar ik altijd buiten was te vinden om te voetballen. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk niet vaak word aangesproken op het feit dat ik als Rotterdammer voor Ajax voetbal. Stiekem zijn er natuurlijk ook veel Ajax-fans in Rotterdam. Er stonden berichten online dat mijn ouders voor Feyenoord zijn, maar nee, ze zijn natuurlijk vooral voor mij.”

Hato werd bij Sportclub Feyenoord gescout voor Sparta Rotterdam en blonk daar uit in de jeugdopleiding. Vervolgens klopte Ajax op de deur. “Ik kan me herinneren dat ik de plus- en minpunten op een rijtje heb gezet en tot de conclusie kwam dat ik graag naar Ajax wilde. Ik weet niet meer wat die plus- en minpunten waren, maar het grootste pluspunt was simpelweg dat ik naar het grote Ajax kon. Een veel grotere club dan Sparta. Het is simpel: tegen Ajax kun je simpelweg geen ‘nee’ zeggen. Daarbij had ik ook het gevoel dat ik de stap moest zetten om me verder te ontwikkelen”, aldus de verdediger.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.