AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Belachelijke aankoop van Ajax, een KKD-speler’

Analist Johan Derksen is niet onder de indruk van de twaalf spelers die Ajax deze zomer binnenhaalde. Zo kwam Branco van den Boomen transfervrij binnen, maar kon hij nog geen moment indruk maken op de ‘De Snor’.

De middenvelder wordt woensdagavond, na de zware 0-4 nederlaag in De Klassieker tegen Feyenoord, besproken aan tafel bij Vandaag Inside. René van der Gijp zag Van den Boomen na afloop de media te woord staan: “Die jongen zit er ook bij alsof hij denkt van: je kan wel dingen aan mij vragen, maar wie ben ik in godsnaam om daar antwoord op te geven?”, stelt Gijp.

“Ja, bij Eindhoven hoefde hij nooit een persconferentie te geven”, haakt Derksen in. Hij noemt de komst van de oud-speler van onder meer sc Heerenveen en De Graafschap even later “volkomen belachelijk”. Dat hij Aja geen cent kostte doet daar niets aan af: “Hij kostte niks, maar volkomen belachelijk want: eerste divisiespeler.”

Sinds hij afgelopen zomer tekende in Amsterdam kwam Van den Boomen in alle officiële duels die Ajax speelde aan speelminuten. In de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Twente (3-1 verlies) en het Europa League-duel met Olympique Marseille (3-3 in Amsterdam) deed hij dat als invaller. Tegen Feyenoord gunde Maurice Steijn hem echter weer een basisplaats.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.