AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Kans realistisch dat er meer ellende volgt bij Ajax’

Bij Ajax is het momenteel een ongekende puinbak. Trainer Maurice Steijn en de Raad van Commissarissen zitten zwaar in de problemen, en volgens sommige journalisten is dit aan alles te merken.

“De trainer tracht via de media verbeten zijn eigen positie te beschermen, maar voerde zijn persoonlijke oorlog met Mislintat de voorbije weken zo opzichtig en ordinair ten koste van het clubbelang, dat ook hij haast niet meer te handhaven is”, zo schrijven Johan Inan en Sjoerd Mossou namens het Algemeen Dagblad.

Zeven van Mislintat zijn aankopen zaten op de bank tegen Feyenoord. “Steijn ontkende het na de Klassieker, maar zelfs uit zijn wissels en keuzes zijn statements af te lezen. De ene na de andere aankoop van Mislintat werd tegen Feyenoord gepasseerd of vroeg gewisseld.”

Ook in de RvC ontstaat er chaos. “Wie gaat nu een nieuw Ajax bemannen dat haast letterlijk stuurloos is, midden in het seizoen, en met een algemeen directeur – Alex Kroes – die pas medio maart mag beginnen? De voormalig zaakwaarnemer en zakenman zou wel gek zijn om nu al in de club te stappen, op een slagveld dat nog volledig in lichterlaaie staat.”

Mossou en Inan beschrijven de zondag waarop Feyenoord Ajax in eigen huis declasseerde als een inktzwarte dag. “Schandalig en onwaardig in alle denkbare opzichten, maar de kans is realistisch dat er alleen maar meer ellende volgt. Of het dieptepunt van de crisis al is bereikt, kan niemand met zekerheid zeggen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.